Saturday 7 April 2012

Магія Сходу

Всі ми час від часу захоплюємось чимось невідомим, на наш погляд екзотичним. От і я колись захопилась сходом. Серія Книга змін від Золотое Руно.

 Пошукавши трошки в неті, не знайшла нічого символічного відносно поєднання гексограм і квітів у цьому дизайні. Але про книзу змін є чимало, навіть на ній гадають на власну долю. Маю надію що дизайнер врахував символіку квітів у китайській культурі і значення гексограм. Самі гексограми взяті з багатої китайської культури і Книги змін.
Значення символу Творчість
Виконання
Приближення
Поєднання
Підняття
 Схід

 Можливо хтось має знання відносно символіки квітів? У мене щось зовсім не пасхальний настрій а швидше настрій і відчуття змін які є єдиним постійни явищем. 

4 comments:

  1. Кристина, мне тоже очень нравилась эта серия, но меня хватило только на две вышивки :-). На "Виконання" и "Схид" А ты молодец, все шесть вышила!!!

    ReplyDelete
  2. Очень красивые картины и фото замечательные!!!

    ReplyDelete
  3. Красивые работы,я тоже вышивала 3 дизайна из этой серии))

    ReplyDelete
  4. Я тоже вышивала эту серию. НЕ все. Кристина, думаю, что цветы там очень условно изображены и к гексаграммам отношения не имеют. Я пост писала с цитатами из "Книги перемен" об этих дизайнах. Кстати, там не лотос, а магнолия , посмотри повнимательнее.
    И я не нашла нигде твой адрес почты...куда схемку скинуть?
    Когда в почте получишь уведомление на этот коммент, вот прямо в почте на него ответь, я его получу в почте и смогу отправить тебе , что ты просила.

    ReplyDelete

Butterflies Profusion Dimensions

  More photos in my Instagram account