Thursday 11 September 2014

"3 by 3"Quilt- Summer meets Fall



























Кожної осені у мене виникає бажання шити квілт, спокушають мене своїми заманливими фото усякі журнали на поличках, спеціалізовані саме по квілтінгу, тож при кожній покупці продуктів я застигаю саме коло тих журналів. Усе уявляю засідання усієї сімї за якимось фільмариком чи на природі і укутуючись такими от квілтами. Всі ідеї заманливі, усі квілти хочу, а спроба пошиття була всього одна і то не скажу шо дуже вдала, друга спроба не дойшла свого завершення. 

Цього разу мені скажу пощастило, напевне з тим що вибрала я квілт достатньо простий, зразок був звичайно з журналу, кольора тканинок підібрала схожі. Журнал пропонував розмір у два рази менший за мій, усього 4 кубіки, ну я зробила 3 на 3. Кутики у мене як надиво майже посходились, деякі ляпи я все таки бачу, але порівнюючи з усіми минулими спробами- я все таки дуже собою задоволена.
З тканюшками у мене вийшла трошки плутанина принаймні в голові, дуже хотіла все осіннє, але мене потянуло на морське, побачите кілька клаптиків тканин які уже були в минулих маленьких проектиках, але які вдало примостились і тут.
Розмір квілту 170см на 170см. Задня частина квілту синенька, тканинка не використана на лицевій стороні. Наповнювач-вовна, справжня, все натуральне, і дороге-узяла найдороще наповнення(не кажіть моєму чоловікові)
ПРошивала навмання, вміння робити симетричні візерунки на таких розмірах та ще й на машинці-ще для мене недосяжне. Треба практики, а наразі-завитки у різні сторони.
Обійшлась я без облямівочки на краях-використала задню тканинку, не вирізала окремі полоси , зекономило час
 Хочу ще написати кілька порад для таких початківців як я
- тримайтесь за бажання пошити квілт, і починайте, ато бажання пройде)
- вибирайте простий зразок як на початок, з великими частинами тканинок, чим менші кусочки, тим довше займе у вас час їх зшивати, і бажання втратиться побачити готовий продукт, а ще як не получатиметься-ой скільки нервів
- вибирайте тканинки однакової якості, бажано високої
- користуйтесь спец ножицями(роликовими) для вирізання-економить час
- відганяйте від себе думку, що якщо схибите у вирізанні, помилитесь=при зшиванні все поправите, неправда, всі ляпи вилізуть на поверхню
-старайтесь не відпустити від себе натхнення і дошити його до кінця
Наразі все, дякую за увагу, впереді багато фото)))




















22 comments:

  1. Кристина, очень симпатично получилось, уютное такое одеялко! Цветовая гамма очень понравилась)

    ReplyDelete
  2. Очень красивое одеяло! Прям так и хочется завернутся в такое одеяльце и чего нибудь порукодельничать))))
    У вас еще травка заленая??? У нас такой "весенней" зелени уже не найти(

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякую Віко, трава ще зелена, ще гладіолуси і жоржини цвітуть, правда вже ночами холодає. У нас часто дощить, напевне тому вона така зелененька

      Delete
  3. Какие сОвки!!! Чудесное одеялко! Чувствуется, что мягкое и уютное.

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякую Тюльпанчик- вчора випробовувала, тоненьке але тепле, вовна в середині) годиться )

      Delete
  4. Кристиночка, я аж дар речи потеряла!!! В первый раз на такой масштаб решилась... Одеялко просто чудесное получилось!!!уютное умиротворяющее, действительно песочек и моооорее! Умница!

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякую, та от надивлюсь на всіх вас, таку красу шиєте, ще й ті журнали повсюду, ну і собі невтримуюсь і пробую, збиралась правда не перший рік, видно не дарма

      Delete
  5. Красивенько;))) очень-очень! Кристина, ты молодец, что решилась на такой творческий эксперимент! Он более чем удался!

    ReplyDelete
  6. Классное одеялко!

    ReplyDelete
  7. Супер! Спроба більше ніж вдала. Кольори такі приємні. Молодець Христю, дуже й дуже гарно

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякую Шпилько, буду пробувати ще, правда дам моїй спині час віддихнути від першої спроби

      Delete
  8. Кристина! Для меня это что-то нереально красивое!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Олю дякую, думаю у тебе тоже получиться, якщо бажання сильне)

      Delete
  9. Кристина, квилт получился невероятно красивым и уютным!! Ты большая молодчина, что решилась на такое да еще и смогла довести начатое до конца!! Я вот тоже мечтаю замахнуться хотя бы на квилт для дочери. Осталось только найти немного времени))

    ReplyDelete
    Replies
    1. замахнись Юлю, тобі буде лешге ніж мені. так як досвіду в шитті у тебе набагато більше, що можу порокомендувати від себе, попробуй нарізати і зшити одик блок- тоді побачиш по собі скільки часу тобі треба буде зробити все. у мене пішли 2 -3 тижні , і то я не кожний день тим займалась. Доречі саме цей квитл був запропонований як варіант для дитячої кімнати, 4 блоки всього, правда доня у тебе вже більшенька, думаю такі розміри як 1м на 1м не буде добрий.

      Delete
    2. Спасибо за совет! Да, 1*1 м мне будет маловат, к тому же хочется прямоугольной формы в качестве покрывала на кровать. Я пока на стадии обдумывания идеи. Рисунок подходящий уже нашла, думаю над цветом и размером.

      Delete
  10. дякую всім за теплі коментарі, я таю від такої уваги

    ReplyDelete
  11. Дуже гарно! Заворожують всі ці квадрати і ромби!

    ReplyDelete
  12. Кристина, очень красивое одеяло!

    ReplyDelete
  13. Чудовий результат, корисні поради і неперевершені фото!

    ReplyDelete

Butterflies Profusion Dimensions

  More photos in my Instagram account