Friday 15 February 2013

Sweet Hydrangeas

Історія цієї картини почалась з бібліотеки, такого чарівного місця де ми з дітьми буваємо щонайменше два рази в тиждень. Річ у тім, що у нас тутешні бібліотеки можна хвалити без кінця, і до 60 новісіньких книжок ти можеш позичити на три тижні, є відділи з дисками окремо дитячими окремо дорослими, і є окремі кімнати де з дітьми займаються по пів години відповідно до віку дитини. Одним словом у тяжні зимові похмурі дні є де себе подіти. Так от саме там я натрапила на таку для мене магічну книжульцію, яку зараз не хочу віддавати
У ній можна загубитись, настільки всі сумочки прекрасні, кожну хочеться відтворити. Але шити сумочку я ще не рішилась, принаймні з ручною вишивкою, думаю вона пропаде після одного виходу в світ з моєю саранчою))) А от на картину я рішилась. Зайняло її вишити близько двох тижнів. Вишивка гладдю мені не знайома, принаймні ніколи її не пробувала, а от шовчики -це моя любов, тому саме вишивку гладдю я залишила на сам кінець. Матеріал-натуральний льон який мені залишився від бабці, і подорожував зі мною аж сюди, от і до нього мої експериментальні руки добрались. Багет львівський, призначався для однієї з морських картин, але якось не склалось її туди запихнути, напевне чекав свого часу саме до сьогодні. Принцип у мене був такий, переносити уже готовий малюнок калькою мені не вдалось, немає у мене дома кальки, малювала вручну маркером який змивається в холодній воді. Саме такий маркер використовується у петчворку. А далі дивилась що на картинці, читала інструкцію і щось сама творила. Найдовше з усієї картинки мені зайняло крутити французьки вузлики. Гамми кольорів я дуже не дотримувалась, стараюсь використати свої запаси побільше а не бігти за потрібними мотками в магазин, тому відмінності є. Але в цьому і сенс вишивки в мене, створити щось схоже але водночас не зовсім.
Material: natural linen, Anchor and DMC stranded cotton, needles No 9, 10, 3.
This Designs Uses: Blanket Stitch, Bullion Stitch, Detached chain, Fly Stitch, French knot, Long and Short stitch, Satin Stitch, Stem Stitch, Straight stitch, Spider Web stitch












 Відносно технічних моментів, вроді і не важко вишивати гладдю, але якось здається що саме рівність тих шовчиків і їхнє гармонійне лягання на тканину залежить саме від практики. Чим більше її цієї практиви у саме цій вишивці , тим рівніше і приємніше вони виглядають. Ще мені здається що ниточки у автора були якісь спеціальні, таке враження що вузликів цьоця накрутила набагато менше ніж я, вони в мене тягнулись до безкінечності. Фото так і не передає справжнього кольору лаванди, але все інше вроді співпадає. Але мені приємно дивитись на цей букет, пахне мені конваліями від нього, хоч і не багацько їх там, -так і хлинуть думки в голову, що я посаджу у своєму саду, нарешті цієї весни спробую щось тай розсадити. Ніколи не цікавилась садівництвом але після народження дітей мене аж поманило покопатись в землі, на заході сонця попідливати свій сад, попити чогось прохолодного заглядаючи на цвітник.
Ледь не забула, фото сумочки оригіналу з журналу, може кого надихне така краса на створення саме такої сумочки, форма така оригінальна, але до такої краси відповідний гардероб треба)))


35 comments:

  1. Какие сочные, вкусные фотографии! Кристина, очень тонкая работа!

    ReplyDelete
  2. Красиво как!!!! Изящно и пахнет летом так ароматно!!!

    ReplyDelete
  3. Очень красиво! где бы тоже такую книжку найти...)

    ReplyDelete
  4. Кристин, ну, я тоже впечатлена! Книга красивейшая! И твоя работа очень нравится: твои маргаритки, как настоящие, вон, у меня под окном цветут, я посмотрела специально)))) И вообще - букет шикарный! БРАВО!!!!
    Кристина, а выкройки в книге есть? Если есть, можешь поделиться?

    ReplyDelete
    Replies
    1. и я выкройками заинтересовалась, такая форма необычная у круглой сумки

      Delete
    2. девочки спасибо большое)))) викройки есть, даже описания роботы есть, но я както не решилась а вот отсканировать ету книжку я уже хочу(надеюсь соберусь), (я уже думала ее откупить- жаль им ето неинтересно) я ищо поищу ее на амазоне, но скорее всего отсканирую

      Delete
    3. Спасибо! Буду благодарна!

      Delete
  5. Невероятно красиво! Такая яркая, объемная вышивка! Мечтаю научиться вышивать гладью, для меня это что-то непостижимое:)))

    ReplyDelete
  6. Краса неймовірна! І сумка, і картина - просто прекрасні! Молодець! Дуже гарно!
    А спробувати викупити у бібліотеки цю книгу можна? Чи може помінятись?

    ReplyDelete
    Replies
    1. нехочу її поміняти і відкупити теж, напевне буду сканувати)

      Delete
  7. Hi, how beautiful their work, congratulations your embroideries are perfect. A big hug. Iêda.

    ReplyDelete
  8. Кристина, ну ты даешь!! Вот это красота - глаз не оторвать! Какая же ты молодчина! А я все никак не попробую...

    ReplyDelete
  9. Дякую всім від щирого серця за ваші коментарі,приємно мені бачити вас усіх у мене в гостях)))

    ReplyDelete
  10. Кристиночка, да у тебя же золотые ручки! А просто ахнула, когда увидела твою вышитую красоту! Работы гладью всегда особенные, и бабушкин лён :) И как замечательно иметь такую библиотеку!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Спасибки дорогая, ручки не золотые, ето ты преувеличуеш, а гладь даа-ето что то особенное, но практика нужна если хочетса постоянно что то гладью зделать. Помнитца мне я у тебя листья гладью видела-вот ето что то изумительно!!!

      Delete
  11. Кристина, вышивка бесподобная!!!!!!!!! Я в восторге!!!!!!!!

    ReplyDelete
  12. О! Ты ещё и гладью можешь:) Что тут скажешь! Сплошные охи и ахи! Кристиночка, очень красиво!!! Восхищена тобой)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ето первая спроба гладью, мне кажетса не так тяжело, но крестиками мне бистрее)

      Delete
    2. Правда? А мне казалось, что гладью сложнее)

      Delete
    3. гладь ето так-нарисовал себе на тканюшке что б хотелось и зарисовуеш ниточками и шовчиками)))(не очень большое, ато нехватит терпения, только мне кажетса что нужны другие ниточки, не ДМС или Анкоровские для вышивки, а другие с переливами более толстые но по структуре те же что и ДМС. Я етым не очень заморачивалась, что было в доме то и использовала.)

      Delete
    4. Спасибо за разъяснение! Очень хочется попробовать)))

      Delete
  13. Кристиночка очень хочется такую книжечку.Может ты ее уже отксерила.Очень очень прошу пожалуйста.m-zhukowa@yandex/ru

    ReplyDelete
    Replies
    1. ага, отсканировала, но надо искать, ато я за ето время почти что ненахожу то сканирую , я посмотрю,)))

      Delete
    2. відсилаю вам те що найшла))) файл важкий буде!!!

      Delete
    3. ой, а можно и мне пожалуйста на sasha_georg@mail.ru
      заранее спасибо!

      Delete
  14. Все работы ооочень красивы...
    Обратила внимание на то, столько стежков - которые для меня еще не известны...Буду стремиться и учиться*)

    ReplyDelete
  15. Какая красотища!!!

    ReplyDelete
  16. Великолепная работа!!!!

    ReplyDelete
  17. Крисатина, как красиво! Объемная вышивка, настоящие цветы!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ой, извини. Промахнулась на клавиатуре :)
      Кристина!

      Delete
  18. Невероятная красота!!! Очень красиво! Фотографии впечатляют!!!

    ReplyDelete
  19. Просто замечательно! Очень и очень здорово! И вышивка прекрасная, но и фото вышивки тоже классные. У меня фото не получаются. Вышитых картин штук сорок, наверное, фотографии не выходят, я и забросила, на своем блоге их размещать.

    ReplyDelete
  20. Изумительной красоты работа! Верхний дизайн я уже видела в журнале Inspirations, а вышитый вами нет. Но я очень люблю такие! Да и глади и разным шовчикам очень неравнодушна! Красота!

    ReplyDelete
  21. Яка чудова робота!!!
    Скільке майстерності !!!
    Я в захваті!!!!

    ReplyDelete
  22. Яка чудова робота!!!
    Скільке майстерності !!!
    Я в захваті!!!!

    ReplyDelete

Butterflies Profusion Dimensions

  More photos in my Instagram account