Thursday 10 January 2013

Sea quilt

Історія цього квілта дуже і дуже довга, почався він шитись і нарізатись ще літом, ага от так і пів року з ним щось робилось і не робилось. Перша задумка була пошити покривало для подорожей саме на море, з палатками і просто так посидіти вечорами коло моря і мати чим накритись на випадок вітру. Вітри у нас часті гості, тому ідея була хороша. І малеча  хотіла та і мама дуже хотіла попробувати щось таке. Розміри 1м на 1,6м. Не дуже великий, якраз для дітей.
Але не все так гладко. Перша моя помилка-вибір тканин, намішала я фланелеві кусочки і котонові, різної товшини. Вибрала я для пошиву форму кусочків Apple Core, як бачите на яку у мене получились цеглинки. Так як після того як на нарізала не один вечір, зішивала і порола, знов підрівнювала вирізані клаптики, зішивала і знов порола, виявилось що тканина хоч і здавалась цупкою а на яву тягнулась, от як би я її не зішивала-а вона все морщилась і морщилась(порада від мене-не поєднуйте різних тканин між собою як я). От я після кілької вечорів втомилась боротись і відклала ті кусочкі на комод. Так вони у мене і стояли десь місяців півтора, все поглядала на них але не придумувалось як їх можливо зішити. 
А потім якось побачила в одному з журналів саме цеглинки, і морське покривало машинного виробництва і я подумала-от це воно, таке я зможу. Попоровши в черговий раз те що було, підрілала в котре ці мої кусочки і за два дні , вшила полоски. Вроді не все гладко, але терпимо, саме буде таке ходове покривало, явно не на виставку))) 
Ще потім пройшло кілька тижнів поки я купила лапку і спрей клей аби синтепух і два шари тканини зчіпити між собою. Але і тут виявилась у мене проблема, лапка то у мене не для стяжки а для простого зшивання грубих тканин між собою(Дякуючи Олі я б так і цього не зрозуміла), я вже була розчарувалась, думаю не здатна моя машинка на малювання візеруночків на тканині. Але вирішила обійтись уже без малюнків і зішити лише по горизонталі. Малюнки я ще попробую, точно знаю, але уже не на цьому покривалі))) От така я швейка, сміятись з мене і сміятись, аби почитала перед тим все про тканини, все шо квілтінг, може б получилось у мене саме те що задумувалось. Але головне що дітям сподобалось з першого разу і вже якось не важливо стало що там у мене в голові було))






10 comments:

  1. Кристиночко, все чудово вийшло!!! Дуже гарні кольори, візерунок-цеглики! Так мабуть у всіх, у більшості точно, буває - вчитися не читаючи, а роблячи! :) Цеглики мені дуже сподобались, мабуть візьму для мого першого подібного покривала (я ще мрію, але вже збираюсь шити також). А тобі бажаю не зупинитись, а пробовжувати шити! :)

    ReplyDelete
  2. Кристина, по-моему получилось очень даже милое одеялко! Уверена, что в следующий раз все получится с первого раза!

    ReplyDelete
  3. дякую дівчатка за добрі слова, хоч ви мене підтримаєте, ато я якось сама уже з тим покривалом намучилась, що вже думала не сяду я за таку роботу ще раз, але руки так до того квілту і журналів з ним так і лізуть, буду пробувати, хоча тепер у голові якісь знання є, а не лише одне бажання))

    ReplyDelete
  4. ой меня так очаровал этот мк что я тоже засматриваюсь-но ремень у машинки умер-пока никак...Очень шикарный результат!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. о ищо и МК есть, а можно ссылку? ато я както без МК, своими так сказать силами)

      Delete
  5. Такая шикарная вещица!

    ReplyDelete
  6. Ну, привет, горемычная! :)
    Да на самом деле, не так все плохо, как ты пишешь! По стежке все ещё впереди, а вот одеялко получилось очень романтичным! Сурово-романтичным! Ткани классные! Красивые! Одна другой краше!

    В магазин тот пойдешь, тётям привет передай! Ага!))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. передам передам обовязково))) ото радять все. Вже мені якось полегшало після переписки з тобою. Думаю може ще засяду за щось таке)))

      Delete
    2. УДАЧИ! Пиши, если что! ;)

      Delete

Butterflies Profusion Dimensions

  More photos in my Instagram account