Tuesday 23 October 2012

Гарбузик Pumpkin Fob

Що вам сказати, гарбузики заполонили світ,у блогах рукодільниць гарбузики і жолуді лідери сезону. У моїх сусідів теж гарбузи на кожному кроці, а в магазинах їх просто неймовірна кількість. Не думала що колись буду вишивати по сезонам, але так воно і виходить, саме цієї осені, що бачимо то і вишиваємо.
Недавно навишивався в мене гарбузик від Sweet Heart Tree, маленькі чудні гарбузики, багато бекстічу, ниточки не дуже по ключику, вишиваю із власних запасів,бісер, тканинка Хандангер 22 каунту. Для світхариків -маленьких сюжетів, в яких би хотілось розгледіти кожну детальку-хандангер саме воно.

Почитала трошки про Halloween і хочу поділитись прочитаним. В цьому святі яке прийшло до нас від Кельтських і Романських племен і їхніх священиків Друїдів, домінують два кольори оранжевий і чорний. Оранжевий колір сонця, у кельтів був навіть Бог сонця, якому вони поклонялись і закликали запалюванням вогнища, саме в кінці осені, коли сонячних днів ставало все менше і менше, їх це лякало і насторожувало. Чорний колір-колір смерті. Свято Halloween виникло в наслідок поєднання двох свят -свята врожаю і свята вшановування всіх померлих. Отже гарбузик, символізує природу і її багатство врожаю яке вона нам дає, символ сонця і тепла яке так яскраво відображене. А чорний символ потойбічних сил, колись вірилось що саме 31 жовтня вся нечисть виходить на землю, і саме щоб її відлякати люди переодягались у саме таких страшних персонажів, щоб не можливо було вгадати де справжній монстр а де просто костюм. Зараз це все свято просто для забави, повір'їв таких уже немає, і ні хто в це не вірить, а забава продовжується з року в рік. Діти ходять з кошичками і сумками з будинку в будинок приказуючи trick or treat, прохаючи таким чином цукерки і всякі ласощі, аби не вчиняти шкоди господарству. В давні часи такого не було,діти робили шкоду по ночам саме в цей день, так як у нас на день св.Андрія))) І щоб це припинити, діткам тепер довровільно віддають цукерки , щоб свято не перетворювалось на неприємні клопоти. Ось така історія про Halloween
Я саме цього року вперше буду переодягати свої попрошайок, і ходити від хати до хати. Цікаво і дивно, незвично для моєї культури але попробувати треба хоча б заради дівчаток і їхньої забави.






9 comments:

  1. Тыковки прелесть! :)

    ReplyDelete
  2. обычный вариант..гуляя по блогам, увидела ссылку на красивую тыквочку...зашла, а тут такааая красота))

    ReplyDelete
  3. Прелестная вещица!

    ReplyDelete
  4. яка гарненька цяцька, у мене одразу асоціація з хеловіном виникла)

    ReplyDelete
  5. Гарбузик! У нас так тоже говорят :-) Очень красивый маячок!

    ReplyDelete
  6. Интересно было прочитать про Helloween - спасибо! И тыковки милые!
    Кристина, вы будете вырезать подсвечник из тыквы?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Елена, спасибо что заходиш,)очень рада гостям,И да будем, вот сегодня приступим, будет думаю 2-большой и маленький, интересно попробовать, если что хорошое получитса-покажу))))

      Delete

Butterflies Profusion Dimensions

  More photos in my Instagram account