Monday 31 August 2015

Hydrangea Note book

Усім совам доброї ночі. Хочу поділитись з вами своїм черговим захопленням. Хоча це лише мій другий блокнок ручної роботи але кожен раз я відчуваю те саме хвилювання як колись роки два тому я  починала робити свої рамки. З таким великим натхненням заглядала я на Кірині рамочки допоки ненавчилась робити свої. НЕ все гладко получалось, не завжди те що задумувалось, деколи виходили несподівані відтінки які важко було відтворити другий раз. Але от саме такі відчуття у мене зараз відносно блокнотів. Усі квіти які я люблю усі просятся на обкладинку. Хоча довго мені займає сам процес і не стільки тої роботи, скільки боязнь напартачити. Вроді уже другий блокнок трохи краще виходить але все одно не все так гладко.
Ну і нехай, буду пробувати ще.
Наразі хвилюють два моменти-може підкажете що саме не так:
-є зазори після зшивання блоків, вроді нитку натягую добре, але все одно зазори помітні. Блоки вирівнюються і підрізаються на поліграфічному станку,але після зшиву все одно зміщуються
-процес клеєння,-клею і залишаю на ніч, страх що відклеїться є, плюс невідомо який клей найкраще для картону аби міцно і без видимих плям і розмякшень.
Але сумніви в сторону. Вони завжди є, відносно усього що я роблю. Тому одним менше одним більше. Усі докупки позбираю колись і розвію
 Сьогодні для настрою представляю  улюблену всіма нами гортензію як героїню чергового форзацу на блокнот. Красується на кожній фото. Люблю я її. Таку стійку, квітучу більше місяця квітку, за її розміри, за її кольори і за її красу
 Мотив вишивки гортензії знайдений на просторах Pinterest. Ниточки меланж, тканюшки -залишки від попередніх робіт. Є прослойка флісу для мякості. Сторінки двох кольорів. Каптан плетений вручну.










12 comments:

  1. Какой удивительной красоты лепестки!! Как будто кто-то насыпал на блокнот горсть настоящих лепесточков! А цветовая гамма просто волшебная!

    ReplyDelete
  2. Роскошная гортензия!!! А фотки - чудо!

    ReplyDelete
  3. Вишукані гортензії!

    ReplyDelete
  4. Яка гарна! Жива! Вітаю з новим захопленням :)

    ReplyDelete
  5. Очень красиво и невероятно нежно!

    ReplyDelete
  6. Очень красивый блокнот! Обожаю блокноты с вышивкой! Попробую ответить на твои вопросы:

    -є зазори після зшивання блоків, вроді нитку натягую добре, але все одно зазори помітні.
    Зазоры - это естественно, ничего страшного в них нет. Когда ты проклеиваешь корешок сшитого блока, просто промазывай немножко клеем между сшитыми тетрадями, буквально на пару миллиметров вглубь, я это делаю с помощью кусочка картонки. Тогда в местах сшива тетрадок никаких зазоров не будет.

    - Блоки вирівнюються і підрізаються на поліграфічному станку,але після зшиву все одно зміщуються
    Я сначала сшиваю все тетрадки в один блок, потом проклеиваю этот блок по корешку, потом делаю форзацы, потом несу в ближайшую полиграфию и мне там подрезают готовый блок со всех сторон в нужный размер. В результате получается идеально ровненькая со всех сторон книжечка. Или ты что-то другое хотела уточнить?

    -процес клеєння,-клею і залишаю на ніч, страх що відклеїться є, клюс невідомо який клей найкраще для картону аби міцно і без видимів плям і розмякшень.
    Сам блок по корешку я проклеиваю клеем Момент "Герметик силикон". Затем зажимаю блок между двумя картонками большими канцелярскими зажимами как можно ближе к корешку и оставляю на ночь. Никаких станков у меня нет... Все остальное клею на Момент универсальный Гель прозрачный. Готовый блокнот кладу на ночь под пресс (под что-то ровное и тяжелое).
    Надеюсь, твои следующие блокноты получатся легче, лучше и с еще большим удовольствием!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Julia- cпасибо, вот именно то что мне необходимо было.
      -за зазоры успокоила, попробую в следующий раз промазывать,
      -за подравнивание, я не так делала, сперва подравнивала потом форзацы, вот у тебя более слаженый процес вроде, сперва всьо склееть а потом подровнять-однозначно буду делать так
      за клей спасибки-у меня что то тоже похожое, но когда клею даю больше-он промокает немного, именно на ткани, но так немножко
      Спасибо ищо раз, очень полезные советы, особенно за промазывание, кажетса ето моя ошыбка, именно ето и есть мой минус

      Delete
  7. очееень красивый и нежный блокнот!

    ReplyDelete
  8. ООо, гортензия! Аккуратно и нежно, как всегда! :) А у тебя такая красивая гортензия растет в тени или в полутени? Я посадила ее в полутень, после обеда к ней приходит солнышко, но многие говорят, что она у меня сгорит...а так хочется на следующий год огромную, пышную, яркую гортензию! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. моя гортензія тоже в тіньочку росте, правда наразі маленька і лише листочки. В сусідів бачила і на постійному сонці і в тіні,обидві цвіли, люблять кислий грунт, вроді сонця їм багато не потрібно, але його вони і не бояться, не думаю що згорить, в морському містечку я їх взагалі на постійному сонці бачила,вроді секрет не в сонці а в грунті. Удачі, і дякую за коментар

      Delete
  9. Невероятно красивая вышивка! Даже скажу больше - ничего подобного никогда не видела!!!

    ReplyDelete

Butterflies Profusion Dimensions

  More photos in my Instagram account