Tuesday 9 April 2013

Саморобні рамки-Spring Garden framed


 Ідея до створення рамок з нуля приходила і відходила від мене уже напевно років два. Ще років пять тому я б про таке не задумувалась, пішла в першу кращу багетку і на тому б історія з оформленням закінчилась. Але але, не тут то було, після переїзду і захмарних цін на рамки тут в Канаді, я все таки дойшла до власної рамки. Хоч і переключалась я на вшивання вишивки куди не буть, але любов до рамок не проходила.Вже не перший раз пробую себе і достаю чоловіка у вирізанні. Але то діло мені подобається. Натхненням мені служить альбом Кіриних рамок на пікассі. Від них віє душею і природнім запахом деревини навіть через екран.

Так от сталось у мене таке чудо-мій чоловіченько був вихідний аж цілий тиждень, а я все нила і нила за станок, аби вирізати канавки для рамок, і він здався, достала я своїми питаннями а може так а може сяк, поприносила гору книжок з бібліотеки як робити рамки. За один вечір і перша рамка була готова, лише покраска зайняла трохи більше часу. З першою рамкою я попихтіла з три дня, так як експериментувала з крекером-лаком який не пробивається через олійні фарби. На сьогодні у мене уже з кілька різних видів фарб і морілок скопилось дома. 









Показую я дві роботи, перша це садік який недавно відшивала в САЛі і Аталі-давня робота яку переробила на рамку. Перша рамка більша-це сосна, морілка, акрилові фарби і різні слої незрозумілих кольорів. Друга менша Аталі-рамка з дуба, структуру дерева видно хоч пофарбувалась рамка водяною морілкою з білим кольором. Вибачайте за назви, вірите, навіть незнаю як правельно речі і фарби і лаки називаються. Я от заходжу в магазини з деревиною і фарбами і розказую їм , стараюсь пояснити якого я ефекту хочу -і навіть  деколи виходжу звідти з потрібною покупкою.
Жаль у мене фото не передають яскравість і справжні відтінки . Ох мені б гарний фотоапарат. 

34 comments:

  1. Класно! То ти, Христино, на всі руки майстер! От тобі б з моїм свекром поспілкуватися. Він зараз впритул зайнявся рамками (столяр він) Але от бракує йому отакої сучасності, креативу чи що.... зациклився на класиці: вирізаний профіль, коричнева фарба, ну іноді мідна чи золота. Супер рамки! Браво! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Привіт, привіт, а ти дай йому мої координати а краще покажи от цю ссилку https://plus.google.com/photos/100495139431543447204/albums/5498564669830438465?banner=pwa
      А якщо серйозно, я не майстер аж ніякий, просто так природні матеріали подобаються, що тянуться руки самі до них, а мідне і золоте мені до тканин непасує, скільки не прикладай а варіант не тішить, от і пішли власні сили в рух.

      Delete
  2. Молодці ви з чоловіченьком! ;) А що ж далі буде?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ой незнаю, що далі буде, бідний він зі мною, мені все треба ще й на вчора)))

      Delete
  3. Кристина, такие милые летние цветы! Так хочется тепла!

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякую Ірусю, мені вже так теж хочеться тепла, але бачила у вас ще сніг лежить, ну нічого, колись воно та й прийде!

      Delete
  4. и я все мечтаю о своих рамках,но у нас как -то с материалом не складывается.. одни эвкалипты вокруг

    ReplyDelete
    Replies
    1. не втрачайте надію, попробуйте, я матеріали якраз і швидко найшла а от з інструментом були проблеми, ніхто не робить те що цікавило мене,(я от вже втратила надію і тут за день получила те що хотіла)

      Delete
  5. Замечательные получились рамочки! Особенно нравится рамочка из дуба: очень интересно, когда текстуру дерева видно!

    ReplyDelete
    Replies
    1. це поки що моя улюблена, така приємна на дотик. чоловік навіть фарбу заборонив брати, каже не порти красу)

      Delete
  6. вы с мужем большие умницы)результат супер)

    ReplyDelete
  7. Ничего себе - как здорово! Вышивка как заиграла в таких рамочках!

    ReplyDelete
    Replies
    1. точно, оформлення чи ненайперше грає роль, жаль тільки що до мене пізно дійшло, я б напевне всі роботи так оформляла, )дякую дуже дуже за теплі слова)

      Delete
  8. Рамки получились великолепные! Кристина, подскажи, какого цвета морилкой ты тонировала дубовую рамку? И морилку смешивала с белым акрилом или уже по верху акрилом лессировала и зашкуривала? Мне нужно имеено такого цвета протонировать рамку!

    ReplyDelete
    Replies
    1. шкуркой я ввообще не пользовалась, ето такая морилка уже с белым цветом, я такую купила, она на основе води Water based Wood Stain.Вот и получилось вроде и цвет есть но и дерево видно))

      Delete
  9. Такие рамки всегда очень выгодно подчёркивают любые работы, они сами как произведение искусства! Очень красиво получилось!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ира спасибо большое, я тоже так думаю, они как раз под вышивку)

      Delete
  10. очаровательно!

    ReplyDelete
  11. Прекрасны обе композиции! И рамки, и цветочки достойны восхищения! Нравится подбор оттенков краски и дерева! В общем, всё нравится)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. спасибо спасибо и мне нравитса, люблю люблю

      Delete
  12. Просто не смогла пройти мимо.Вышивки самые наикрасивейшие.Каждая со своей изюминкой.Ну и оформление только подчеркивает их красоту.На мальвы давно засматриваюсь)

    ReplyDelete
  13. Кристиночка, замечательно получилось!!! Молодцы! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. спасибки большое, приятно)

      Delete
  14. Кристина, ну это же просто круто! Первые рамки - и такие удачные, поздравляю! Вышивки как будто в этих рамочках и родились:) Здорово!

    ReplyDelete
    Replies
    1. спасибо Елена, наверное так и должно быть, всьо натуральное,но зеленая очень не хотела рождатса, вот прям никак цвет не ложылса, но всьо удачно в конце)

      Delete
  15. Какая ты умничка!!!!! Аромат и тепло дерева чувствуется даже через монитор!
    Пусть поскорее исполнится желание на тему фотоаппарата :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ой хочу так хочу, прям немогу, ето и с рамками такая же история была, вот исполнилась,) спасибо дорогая

      Delete
  16. Кристина, обе рамки хороши (как и вышивки). А то, что они сделаны своими руками, действительно, добавляет им тепла и душевности какой-то. Это тебе не из багетки принесённая, эту вручную красили-шлифовали. От такой рамки ощущения другие. А Кирины и правда вдохновляют :)

    ReplyDelete
  17. Христя, я просто закохалась у ваші рамочки (від них також віє душею і природнім запахом деревини)! Кольори мої улюблені (я навіть мрію про кухню такого зеленкуватого відтінку або білу) і так вдало доповнюють вишивки. Обидві роботи виглядають шикарно - справжня квітуча краса, якої зараз так бракує за вікном!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякую Наталю, приємно читати такі слова, у мене доручі кухня біла, але старенька, а от плитку я теж хочу зеленкувату, веселеньку, аби кожен день від неї настрію і позитиву набирати. Співпадають мої смаки з твоїми, хоч як не крути)))

      Delete
  18. Кристина, они прекрасны!! Ты молодчинка!!

    ReplyDelete
  19. Кристина, ПОТРЯСАЮЩЕ!!! Вышивки,рамки-одно единое целое, оттеняют и украшают друг друга.Умничка!

    ReplyDelete
  20. Очень красивые работы,рамочки чудесные))

    ReplyDelete

Butterflies Profusion Dimensions

  More photos in my Instagram account